Droomdeken

Hoewel heel veel haaksters waarschijnlijk al lang bezig zijn met versie 3.0, ben ik eindelijk eens aan de slag gegaan met die oh zo leuke eerste versie van de Droomdeken van Wolplein.

Leuke basispatronen

Vasten, halve vasten, stokjes, halve stokjes, dubbele stokjes. Zo leuk hoe je met deze basissteken de mooiste patronen kunt maken. Super leuk als je al ervaren bent, maar ook heel goed te doen voor de beginnende haaksters onder ons. Het patroon is duidelijk en de instructiefilmpjes op YouTube zijn heel handig.

Stylecraft Special DK

Het originele patroon wordt gehaakt met Yarn and Colors Happy. Ik heb de deken gemaakt met Stylecraft Special DK, een van mijn favorieten. Hiervoor gebruikte ik steeds een haaknaald die één maat kleiner is dan aangegeven in het patroon. De deken is daardoor iets kleiner geworden (100 x 140 cm). Ik ben helemaal weg van de mooie kleur Duck Egg Blue. Fris en vrolijk! En combineert goed met heel veel andere kleurtjes.

Nopjes

Jammer van de verspringende spikkelsteek vind ik dat de nopjes naar mijn idee eigenlijk aan de verkeerde kant van de deken zitten. Daardoor ‘vallen’ de nopjes steeds naar binnen. Als je een toer meer of minder haakt vóór je de eerste nopjes gaat haken, dan zitten ze wel aan de voorkant van de deken.

Mama, ik vind deze steek echt de mooiste van allemaal!

Favoriete steek

Toen ik bijna klaar was met de deken heb ik met mijn twee zonen van 8 jaar gekeken naar de verschillende patroontjes. Leuk om hun mening erover te horen. “Mama, ik vind deze steek echt de mooiste van allemaal!”. Ik vind de verspringende stokjes clusters van week 8 een heel leuk patroon. Daar ga ik zeker nog iets anders mee haken. Maar we waren het unaniem eens: de mossteek van week 10 vinden we de allermooiste!

Cadeautje

Ik heb de deken met heel veel plezier gehaakt. Heel wat avondjes heb ik er aan besteed. Heerlijk! De franjes heb ik achterwege gelaten, maar ik overweeg ze er alsnog aan te maken. Staat toch wel heel leuk! In de zomervakantie werd mijn dochtertje 1 jaar. De deken heb ik voor haar gemaakt en behoorde tot haar cadeaupakket van die dag. Ik hoop dat ze er heel veel mooie dromen onder zal hebben.

En nu… ga ik snel aan de slag met de Droomdeken 2.0!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s